Florenz Kugel blau glas klls London
Nicola Salvioli, PhD

Leopreistraeger13_Salvioli_kl

Nicola Salvioli PhD, Restaurator

Scentific Interests: Hailing from the province of Modeno, he attended the Art Institute of Mantua. Thanks to his passion for art, he moved to Florence to approach the world of restoration. He accessed through a public competition to the conservotion school of Opificio delle Pietre Dure, in the Department of Bronzes and Ancient Weapons, graduating with highest level of distinction. During his studies, he collaborated with prcfessional conservators in the Florentine terriory. He has worked with the Opificio delle Pietre Dure at the restoration of the "Beheading of John the Baptist" by Vincenzo Donti and the final stages of the restoration of the "Gate of Paradise" by Lorenzo Ghiberti. He restored the "St John the Baptist preaching to a Levite and a Pharisee" by Giovan Francesco Rustici in the Baptistery of Florence, Christ and the bronze relief (see below, work in progress) by Gianbologna for the funeral chapel of the artist at the Basilica of Santissima Annunziato in Florence. He works with several museums, institutions and organizations, in Italy and abroad, collaborating on diagnostic campaigns to improve the knowledge of the work of art. He is an active tutor in several training centers.

Leo_13_Christ_kl

Nicolas Salvioli, PhD, Restaurator

Sein wissenschaftliches Interesse: Stammend aus der Provinz Modeno, besuchte er die Kunst-Institut von Mantua. Dank seiner Leidenschaft für die Kunst, zog er nach Florenz, um sich der Welt der Restaurierung zu nähern. Er erreichte durch einen öffentlichen Wettbewerb Zugang zu der Restaurierungs – Schule Delle Pietre Dure Opificio, und erzielte in der Abteilung Bronzen und Alte Waffen, einen Abschluss mit höchster Auszeichnung. Während seines Studiums arbeitete er mit professionellen Restauratoren in der florentinischen Gegend. Er hat mit dem Delle Pietre Dure Opificio an der Wiederherstellung der "Enthauptung Johannes des Täufer"s von Vincenzo Donti und in der Endphase an der Restaurierung des "Gates of Paradise" von Lorenzo Ghiberti gearbeitet. Er stellte die " St. Johannes der Täufer predigt einem Leviten und Pharisäer" von Giovan Francesco Rustici im Baptisterium von Florenz, Christus und das Bronzerelief (links, in Arbeit) von Gianbologna für die Grabkapelle des Künstlers in der Basilika Santissima Annunziatoin Florenz wieder her. Er arbeitet mit mehreren Museen, Institutionen und Organisationen in Italien und im Ausland zusammen, um die Zusammenarbeit an Diagnose-Expertisen das Wissen über die Techniken zu verbessern . Er ist zugleich ein aktiver Lehrer in mehreren Schulungszentren.