zurueck Zurück zur Liste

Preis verliehen vom – prize awarded by the

Florenz London
Amsterdam Madrid Kugel blau glas klls
Athen Tours
Brüssel Wien-Ring
Dublin Würzburg
D. Guillermo García Calvo
D. Guillermo García Calvo

D. Guillermo García Calvo – Conductor

D. Guillermo García Calvo, Conductor

Born in Madrid in 1978 Guillermo García Calvo began his musical education at the age of seven. He concluded his musical studies at the University of Music in Vienna with a thesis on Parsifal and a performance of the Overture from Tannhäuser in the Großer Saal at the Musikverein. Between 2001 and 2002 he worked as assistant for Iván Fischer and the Budapest Festival Orchestra and in the summer of 2007 for Christian Thielemann and „Der Ring des Nibelungen“ at the Bayreuther Festspiele. In March 2003 he celebrated his debut as opera conductor with a performance of  Haensel and Gretel at the Schlosstheater Schoenbrunn. He has conducted the following orchestras, among others: London Symphony Orchestra, Orquesta Nacional de México, ORF Radio-Symphonieorchester Vienna, Slovenian Philharmonic Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken-Kaiserslautern, Latvian National Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de Genève, Orquesta de Valencia, Orquesta de la Comunidad Valenciana, Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta de la ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de la RTVE (Spanish Radio and Television) and Orquesta Sinfónica de Madrid.
In October 2013 Guillermo García Calvo was awarded by the Spanish music publcation Codalario as Best Artist in 2013.
Chapí’s Curro Vargas, staged by Graham Vick and conducted by Maestro García Calvo at the Teatro de la Zarzuela in Madrid in February 2014, was awarded the renowned Premio Campoamor in November 2014.

D. Guillermo García Calvo – Dirigent

D. Guillermo García Calvo, Dirigent

Guillermo García Calvo wurde 1978 in Madrid geboren und schloss sein Studium an der Musikuniversität in Wien mit einer Arbeit über Parsifal und einem Diplomkonzert ab. Dabei dirigierte er die Tannhäuser-Ouvertüre im Großen Saal des Wiener Musikvereins. Von 2000 bis 2002 rundete er seine Ausbildung als Assistent von Iván Fischer mit dem Budapest Festival Orchester ab. 2007 fungierte er als Assistent von Christian Thielemann für den “Ring des Nibelungen” bei den Bayreuther Festspielen. Im März 2003 debütierte er als Operndirigent mit “Hänsel und Gretel” im Schlosstheater Schönbrunn.
Zu den zahlreichen internationalen Orchestern, mit denen er zusammengearbeitet hat, zählen unter anderen: London Symphony Orchestra, Orquesta Nacional de México, ORF Radio-Symphonie- orchester Wien, Slowenisches Philharmonie-orchester, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken-Kaiserslautern, Latvian National Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de Genève, Orquesta de Valencia, Orquesta de la Comunidad Valenciana, Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de la RTVE (Spanisches Rundfunksymphonieorchester), Orquesta Sinfónica de Madrid und Orquesta de Castilla y León.
Im Oktober 2013 wurde Guillermo García Calvo von der spanischen Musikzeitschrift Codalario als Bester Künstler 2013 ausgezeichnet.
“Chapís Curro Vargas”, inszeniert von Graham Vick und unter der Leitung von Maestro García Calvo im Teatro de la Zarzuela in Madrid im Februar 2014, wurde im November 2014 mit dem renommierten Premio Campoamor ausgezeichnet.

(Copyright © Guillermo García Calvo 2013)